Ванредна вест! Google контролна табла „Сазвежђа ЗАВЕТИНА“ и коментари


За успех су потребне године, упоран рад и стрпљење, визија и вера - то су знаци препознавања на овој симболичној слици
За успех су потребне године, упоран рад и стрпљење, визија и вера – то су знаци препознавања на овој симболичној слици

Сазвежђе ЗАВЕТИНЕ у свом склопу садржи преко стотинак интернет-локација, албума слика, архива, библиотека, које после десетак година постојања на светској интернет мрежи садрже на хиљаде хиљада публикованих страница, вести, књижевних прилога, књига, фотографија, идеја и иницијатива, пре свега, стваралачких и издавачких иницијатива, које разбијају балканску и српску официјелност, затвореност, жабокречину, подстичући како савременике, тако и оне који долазе у свет културе и књижевности да у њему пронађу смисао и испуне живот, отварајући оне прозоре на Балкану, који су или обично затворени, или зазидани.Сазвежђе З. © 1998-2023. Пројекат Сазвежђе ЗАВЕТИНЕ Издавачка иницијатива Лукић (Северци )

Северци спадају у једну од релативно посећенијих локација Сазвежђа ЗАВЕТИНА (тренутно 12. 120 прегледа), као што су и : Уметност махагонија, Цјеломудрија, Светионик, Уздуж и попреко, Запис , Аз , Balkan Orient Press +,  сајт Заветине , на коме, већ на почетку насловне странице стоје и ови редови:

Захваљујући Сазвежђу Заветина – својеврсној Зони преливања, где се различитост европских нација и култура, књижевности, уметности укршта, преплиће, стварајући нешто много боље што Србија, Европа и свет до сада нису имали… Настало је полазиште у културно-књижевни лавиринт звани Сазвежђе ЗАВЕТИНЕ. Овде ће свако моћи да се обавести о Сазвежђу ЗАВЕТИНА, и да одабере неки пут којим вреди да се запути… .Захваљујући овом Агрегату, одавде се може кренути у својеврсни електронски лавиринт београдских Заветина, иза којих не стоји ни велики ни прљав капитал, већ несебичност и неуморност српског писца, антологичара, романописца, уредника, издавача Беле ТУКАДРУЗА (М. Лукића) (фамилије и проверених пријатеља). У намери да потпомогне очување живе традиције, књижевности и алхемије, антропологије, упоредне религије, старог и новог балканског наслеђа, општекорисног за све слојеве српског друштва, Европе и човечанства, исконске културе, националне, европске и светске, Сазвежђе Заветина је показало и доказало да се може опстати и као алтернативни, неофицијелни издавач, немонополски, невладин, ненаметачки, и да се при томе не буде у опакој власти једног узаног или ширег круга ограничених визија…

Није ли све то претерано? Шта је од свега тога, истина?
Прва и основна истина је да је традиционални приватни српски издавач књига и часописа „Заветине“ крајем деведесетих година минулог века , у време почетка суноврата и пакла српске транзиције, сатеран у гето малих тиража, из кога му, чинило се, није било спаса. Захваљујући инату, тврдоглавости и упорном раду, оснивача, и власника, али и најближих, „Заветине“ су прихватиле изазове нових времена – изазов нових технологија, инернета, светске мреже, и отпочеле свој нови, други, мучнији живот, који је ипак нудио неку наду и излазак из дугог и мрачног тунела…Организовале су књижевне конкурсе, покретале нове књижевне награде, публиковале дигитална издања како познатих и признатих писаца, класика, тако и оних уметника савременика недовољно прихваћених, али и оних који тек ступају у књижевност. Наравно, „Заветине“ нису напустиле и „стару праксу“ штампања књига на папиру – према својим новчаним могућностима, иако се чини да је таква врста посла у Србији губитак. Доказ: погледајте београдске улице, Принципову, Сарајевску, или Кнез Михаилову, или неке друге, па сами просудите: колико ту има кафића, ресторана, кафана, а колико књижара! Као веб објављивач, издавач, „Заветине“ су у последњих двадесетак година постале нека врста „беле вране“, светски познате и доступне. То доказују потврђени милиони прегледа „Сазвежа ЗАВЕТИН А“.

Је ли то нека посебна вест? Је ли то вест вредна да допре на насловне странице најтиражнијих дневника и недељника у Београду, Србији, на Балкану? Или је то некаква „очекивана сатисфакција“ само за оснивача „Заветина“ , чланове Групе Заветине Запис (Ново Друштво Суз)?
Уверите се и сами. Погледајте извод Googl контролна табла „Сазвежђа ЗАВЕТИНА“.

Налог
Име Miroslav Lukić

Бела Тукадруз (алиас мирослав Лукић, слика са београдског сајма књига 2014.)
Бела Тукадруз (алиас Мирослав Лукић, слика са београдског сајма књига 2014. Снимак Шоле)

Примарна имејл адреса miroslav7275@gmail.com
Преглед Надимак Сазвежђе ЗАВЕТИНА
Повезане апликације и сајтови
10 Активности на налогу у последњих 28 дана
Пријављивања на налог. / Локације: Србија (serbia broadband-srpske kablovske mreze d.o.o., vip mobile)
Прегледачи: Chrome Платформе: Windows
(…..)
2 Тип налога Појединачни
Подешавања
(….)

Blogger / Име Заветине:ми
Земља Србија
….
Моји блогови 76
Најновији пост: Како коме – или „шарене цене“ превода у 11.15
(……)

Gmail Преписке 15.689
2.643 преписке
Послата пошта 3.096 преписки
Најновија: statistika у 20.56

Google+
+1 ставке 5.567
Google+ странице

2
Постови
Google+ странице
Заветине
ZAVETINE+
(…..)
10
Најновија апликација

YouTube 19.01.2015.
(…..)
YouTube Моји видео снимци 341
Плејлисте 6
Корисничко име zavetine
Име Miroslav Lukić
Моји видео снимци 19 приватних 322 јавна
Најновији: Бабље лето 12.02.2015.
Плејлисте 3 приватне3 јавне
Најновија: Србијом уздуж и попреко.“ЗАВЕТИНЕ" 12.02.2015.
Пријаве 9 јавних
(…)
Активности на налогу у последњих 28 дана Гледани видео снимци 209 212%
Претраге 6. Прикази отпремљених видео снимака 237 17%
Најпопуларнији отпремљени видео 11% Локације гледалаца
Србија 29% Босна и Херцеговина 22% Македонија Немачка -12% Француска
(……)

Алатке за вебмастере Сајтови

86 укупно 24 верификована
Sitemap-ови. Најновији сајт
https://sites.google.com/site/izarhivamojihuspomena/ 18.06.2015.

Аналитика
Налози
(…….)

Довршени задаци
2 календара
Временска зона (GMT+01:00) Централноевропско време – Београд
(….)

Контакти
Сви контакти 2.407
Моји контакти 131

Мапе. Подразумевана локација

4 Управљај обавештењима. Помоћ. Најновије
Amazon 24.12.2014.  (…) 9 уноса. Везе

61 сајт  Сајтови. Моји сајтови 27
Дељено са мном 13.850.098
Сајтови у мом власништву које делим са свима 27

Слике.Албуми 508. Слике 5.733
Албуми 14 јавних. 85 по позиву 409 захтева пријављивање . Најновији: 2015-06-22 22.06.2015.
Слике 244 јавна . 2.417 по позиву 3.072 захтевају пријављивање

Све је, у овом изводу, махом уобичајено, осим прегледа – локација у власништву „Сазвежђа“, блогова и сајтова (блогова на Bloggerу и сајтова уз подршку GOOGLа) . Посета ових локација достигла је бројку 13.850.098 !
Али оно што се не види, у овом изводу, а што посетиоци локација „Сазвежђа ЗАВЕТИНА“ добро знају – то је и читав низ веома посећених локација на Word Pressu , као што су на пример: Ренесанса ( 39.608), ОПАЛО ЛИШЋЕ (38566), Златни Расуденац (31. 195), Противотров (20. 500), ВАСЕЉЕНСКЕ НОВИНЕ (16. 808), ЗАВЕТИНЕПресс (15. 235), где је укупна посета још 14. Јуна 2015. године достигла 253. 175 прегледа (сигурно се тај број увећао у последње две недеље за хиљаде и хиљаде прегледа!).
Исто тако, из овог извода Googl контролна табла „Сазвежђа ЗАВЕТИНА“ не види се и укупна посета преко три стотине видео прилога „Заветина“ на истоименом каналу на YouTube (15. 208, податак узет из статистике за средину јуна 2015).
Из овог извод се види посета ГООГЛ + профила у последњих 28 дана 5.567. Али се укупна посета профила попела на 172 пратиоца|772.741 приказ (6 07 2015, 21:30 ч. Београд).
Па сад, зар не, није тешко направити рачуницу прегледа (укупних, наведених у овом нужном коментару!)?

То је чак петнаест милиона прегледа!! Тачније 14. 891.222!!!
То је ванредна вест, на првом месту, за „Заветине“, затим за блиска бића, пријатеље, чланове Групе Заветине Запис популарне и познате под називом Група Зз~ Non, Je ne regrette rien , за све оне који су публиковали своје радове у „Заветинама“ последњих деценија, за све људе добре воље и изван секти, књижевних секти и других. „Заветине“ су гледане и веома посећиване, не само у Београду, Нишу, Врању, Новом Саду, Пожаревцу, Трешњевици и Ариљу, Ужицу, већ и у Власотинцу, Зајечару, Лесковцу, Прокупљу, Куршумлији, Зрењанину, Апатину,Сомбору, Суботици, Параћину, Бајиној Башти, целој републици Босни и Херцеговини, Црној Гори, Македонији, Хрватској, у Румунији, Бугарској, Грчкој, Словенији, Аустрији, Немачкој, Француској, Италији, Енглеској, Шведској, Турској; у Русији, Канади, Америци, на Аљасци, у Иноднезији, Аустралији… Ова вест коју објављујемо је ванредна и за многе наше потајне пријатеље по свету, широм планете Земље, које још увек нисмо упознали, а упорно нам се јављају из Африке, Јужне Америке. Једна од девиза „Сазвежђа ЗАВЕТИНА“ којима се многима у Србији није можда свиђала је
„Цео свет је једна држава“?
„The whole world is one country“! –
Зар то ова вест на један племенитији начин не доказује?
Верујем да ће ова вест бити драга и онима који „Сазвежђе ЗАВЕТИНА“ сматрају из врло разних или прозаичних разлога „непријатељем“ – више него драга, да ће их обрадовати, јер ова вест доказује и показује да су „Заветине“ отвориле – не само за српску књижевност и културу – на стотине прозора, кроз које се види далеко-далеко, високо-високо, дубоко-дубоко…
Ако то многима није било јасно из симболичне поруке слике заглавља сајта „Заветине“ (на коме је први пут објављена, на коме постоји и ажурирана платформа за преглед најразгранатије културне електронске „хидре“), можда од данас хоће?
То је слика једног предивног величанственог заласка, изврсног тренутка снимљеног негде у Србији, где зраци залазећег сунца дијагонално повезују један храм и очи оног који гледа, памти, тј. обасјавају директно оно друго име „Заветина“ МИ.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s