ХОРОСКОП / Бела Тукадруз


Синоћ прелиставао годишњи хороскоп (2016), астролога „Нов.“ М. Ш . штампан крајем прошле 2015., тј. ово.

Рак
Прошла година је, уз извесне проблеме изазване потребом за трансформацијом како себе, тако и живота у глобалу, била доста успешна. Година пред вама ће такође у себи још увек садржавати периоде који ће вас доводити у разна искушења и терати да мењате све што је лоше. Ваш фокус ће бити друштвена оријентација, посао, каријера и напор да се изразите у тим областима. Врло су могуће велике и корените промене као што је врло могуће ширење сфере вашег утицаја, али је питање колико сте ви спремни на то. Ваш даљи живот и развој укључује појмове друштвене функције и моћи, као и интеграцију вас у окружење шире заједнице или друштва. То за ваш знак баш и није природно стање, али ћете бити једноставно приморани на то.
Трансформације и промене обухватају однос између вас и друштва, комбиновање личних и друштвених потреба на обострану корист и утицај који оне моћне и доминантне особе води далеко изнад чисто личних интереса. Овим хоћу да кажем да можете, ако промене прихватите, очекивати положај одговорности. Такве промене ће бити веома интензивне све до краја априла. Вероватно је да ћете се више експонирати у друштву него раније и да ћете од маја имати нову, или бар видно измењену улогу која условљава већу интеракцију са другима, а успут нудећи могућност за извесни степен друштвеног утицаја. Све ово ће представљати велики изазов за вас, захтевајући поприличну вољу и амбицију да бисте успели, плус јасан циљ и сврху вашег боравка у таквој позицији.
Бићете у ситуацији, а самим тим и у проблему због вашег основног карактера и природе знака, са прихватањем власти и позиције која подразумева утицај на друге. То је одговорност, и као таква тражи да јој буде приступљено са максималном свешћу, а поготово тамо где одлуке које будете доносили утичу на добро стање и животе других. Ово говорим из разлога што се моћ чешће злоупотребљава него што се исправно користи и обично чешће послужи за сопствено величање и уздизање и подстиче свест о одвојености, пре него што кроз кооперацију ствара јединство и хармонију.
Дакле, мораћете да сагледате до ког степена сте способни да изразите своју индивидуалну природу на начин који има смисла за вас. Мораћете да се запитате да ли је позиција коју сте достигли оно што сте намеравали и да ли вас то испуњава. Ако буде тако и установите да вас испуњава и да је то оно што сте желели, онда сте тог момента дошли у посед кључа који ће вам отворити врата живота који ће бити обележен већим степеном смисла и сврхе. А ако не будете задовољни, мораћете испитати разлоге зашто је све кренуло наопако. А крене наопако због лоших избора које направите. Посебно током прва четири месеца будите спремни за све прилике, а које могу бити и веома турбулентне у својој манифестацији, које могу да искрсну. Нове могућности ће се сигурно појавити, а на вама је да их препознате и искористите.
Астролог је не само наговестио већ и погодио неке ствари, па ипак, – да ли сам разумео на прави начин то што је написао? И шта и да ли се «поклапа» у том предвиђању за мене? Пребојио сам, подвукао то што ми је запело за око још пре неколико месеци, када сам прочитао тај хороскоп.
Трећа, четврта и пета реченица хороскопа су – начелне. Говори се о стварима које су «могуће». Астролози никад не тврде нешто сто посто. Седму реченицу, подвучену црвеним, не разумем. Који положај, која одговорност? Мени нико никад ништа није понудио. Све сам морао да урадим за себе сам. Зашто мај? Шта се тада може догодити? Као извесно – операција Ш. – још једна операција са неизвесним исходом.
Какве прилике током прва четири месеца? Зар нису протекли прва три месеца у знаку Ш.- ове подмукле болести? Неизвесности? Онај који негује болесника, болеснији је од тога болесника. Сваког јутра се будим у 6, да би Ш. пробудио да попије Кубанске капи. У та три прва месеца осетио сам онај бол у грудима, какав сам осећао пре пар година, од благе ангине… Деда Станко је умро од срца; више личим на оца који је поживео пуних деведесет и који месец, мање на Деду – само што су нам животи били слични, несрећа нас повезује?
На граници сам. Каквој? Да све крене наопако? Што је више вероватно. Или набоље, што изгледа невероватно. Ако постоји судбина…. (Зар не постоји? Ако судбина не постоји, ако наш живот одређују « лоши избора које направимо», онда…)
Чини ми се да нема никаквих избора. Осим задатог – да пишем, да плачем, кад ми дође, а све чешће ми дође. Кроз писање и кроз сузе одлива се искуство, које може бити сачувано…

На моју жалост, налетео сам и на другу верзију хороскопа за 2016.

Рак. – Година на моменте неће бити лака, посебно током прве половине 2016. али ви ћете свакако и без обзира на све одисати задовољством. На то ће највише утицати хармонија која влада на пословном, али и емотивном плану. Кад кажем да година на моменте неће бити лака мислим на могуће проблеме који ће вас натерати да промените своје ставове, али и односе према окружењу а многи ће Ракови доживети комплетне трансформације и промене. Те промене неће саме по себи бити лаке и изискиваће одређене и психичке и физичке напоре, али је исход позитиван. Уз подршку Јупитера из знака Девице можете очекивати апсолутну подршку и протежирање од стране блиских надређених и шефова као и много повољности у пословању као и у свакодневном животу. У то се убрајају и добри партнерски односи у смислу ортаклука, као и могућа успешно решена законска питања, као и добре понуде везане за иностранство или инострана представништва.
Поље финансија ће бити доста јако и очекују вас изненадни добици. Многи Ракови ће успешно решавати питања некретнина, а и доживљавати успешна померања у каријери и запошљавање. Исто важи и за поље љубави. Љубав ће процветати, а многи ће доживети фаталну љубав на послу или са неким са киме пословно сарађују или са неким ко живи у вашем непосредном окружењу. Једини савет је да се ни случајно не упуштате у тајне везе или било какве врсте манипулативног деловања, било да се ради о послу или емоцијама, јер то води директно у пропаст.
Здравствено, редовно контролишите грудни кош и груди.

Хороскоп за период од 3. до 10. априла 2016. –

АСТРОЛОГ Михаило Чукић. РАК (22. 6. – 22. 7) – Посао – Задовољно трљате руке и бројите паре. Исплатило се оно у шта сте улагали. Пребродили сте финансијске проблеме и сада можете да се опустите. Период убирања ловорика на пословном плану за вас тек почиње. Потрудите се да са сарадницима изградите добре односе. Нема разлога да сумњате у нечију оданост. Правите планове за будуће пројекте. Пазите да себи не натоварите превише посла.
Љубав – Љубоморне сцене представљају саставни део љубавне игре. Партнер увек нешто забрља, а ви се питате шта је тиме хтео да вам поручи. Можда то чини намерно само да би разбио монотонију у вези?
Здравље – Обуздајте апетит, не претерујте са гурманском храном и слатишима.

Па се ви ту сада снађите! Не трљам задовољно руке и не бројим паре, ништа се није исплатило, узгред буди речено. Волео би да могу да правим планове, али…Навио сам аларм на телефону, да ме пробуди у у 6: 20 ч, пробудио се око 4, нисам могао поново да заспим; узнемирујуће мисли. Будућност ( пре свега мојих синова). Затим бол у грудима, који сам осећао пре неколико недеља; затрпаност стварима. Симптом. Данас Ш. изводим са Онколошке. Идем прво у њен стан да отворим прозоре, да се проветри. Много енергије уложено у – тзв- Нови медиј – Сурбита. Ефекат – ?

—–
Добио сам пре неколико дана непотписано писмо једног од посетилаца «Сазвежђа З», ове садржине:

Драги Господине Лукићу,
Јуче сте (ре)публиковали чланак „Новости“ („Пророчанство Асада и Гадафија: Европа у хаосу тероризма» од 26. март 2016. )14:44 који сте преименовали, «Европа у хаосу тероризма или „, заплићући се као пиле у кучине европске и светске политике, тј. Катастрофе. Шта ће то вама? Велики број ваших читалаца, у које спада и моја маленкост, прати ваше Сазвежђе Заветина због нечег другог. Зато што спадате у независне медије, или барем транспарентно стремите томе. Зато што вам на првом месту није политика, партикуларност, већ култура, књижевност, поезија, есеји, повезивање различитих дарова, разобличавање и раскринкавање заборава и свих облика перфидности. Обнова и заветине су вам веома важне у овим несрећним транзиционим временима, као већ потврђени знак препознавања зато се клоните политизовања, навијања, за националисте, екстремисте, монархисте, и друге, јер ваш идеал после свега што сте до данас усмерили, колико знам, не могу бити губљење времена на стварима на којима су пали политика и политичари, Европа, Америка и тзв. демократски свет. Не верујем да су вам идеали Гадафи, Асад, Блер, балкански политичари, ортодоксни исламисти али и православни фундаменталисти….Јер позив песника и карактер ренесанса је изнад тога…“ итд.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Бела Тукадруз (алиас Мирослав Лукић)

Да одговорим? Коме? Човеку потписаном псудонимом? Једном од милиона заробљеника интернета, виртуелног света? Интернет је спојио свет, повезао планету, унео неку врсту путоказа у митски лавиринт назван ВАВИЛОНСКА КУЛА, али је донео и неочекивану грозницу претераних општења, праву поплаву, која може затрпати човека и душу његову. Неко непознати, који није недобронамеран (барем ми се тако чини), покушава да ме „усмери“, да ме врати у неку врсту стаклене куле, из које сам последњих година изашао. Али ја више нисам ђаче, којем је потребан учитељ, који ће га повремено повући за уво, кад се загледа кроз прозор, или замисли. Ја сам у годинама, када људи пишу Тестамент. За сваки случај.
Већ месецима се каним да наставим довршење коначне верзије романа ШИФРА ЈЕГУЉА. За кога? Кад издавача на виделу за ту књигу нема?…Да ли се могу уопште појавити? Када? И да ли би штампање тога романа изменило моју судбину? Ма какви. Не могу се тиме заносити, не!
Не усуђујем се да рукопис тога романа нудим преводиоцима на француски, немачки, руски; после неуспеха са романима мојих трилогија, пре свега и на првом месту „Анђујка“. У овој су ме земљи „сакрили“ као писца, и то се пресликава и на иностранство, пре свега Европу. За Европу су, одавде, из мог завичаја, интересантни … Али боље да то не напишем.
Средио сам обиман песнички рукопис „Когито клуб“, који је један часопис објавио пре две године у целини; преуредио сам га и дао му коначан облик. То може да буде штампано и кад не будем више био међу живима, рукопис неће застарети (верујем); може да буде важно сведочанство. Наравно, добро би било да буде штампан за мога живота.
Нема у друштву оних снага спремних за обнову српског друштва, барем ја не видим ту критичну масу. Има само сурогата. Не очекујем да ће неко штампати моје књиге романа, есеја, поезије, не. Нити да ће ме неко унапређивати, нити да ће ми додељивати књижевне награде, одликовања – не и не; тако да одбацујем и ту могућност за промене у мом животу, коју наговештава цитирани хороскопски знак рака. Није Бог затворио сва врата, написах – синоћ – у писму једном писцу из унутрашњости; или ако је и затворио многа врата, оставио је она једна једина, врата спаса. Није бог крив што је свет овако храпав, чворноват и немилосрдан. Већ је 6: 07. Ч. Активирао се аларм. Још мало па силазим на улицу, и аутобусом идем до центра града, до Ш. Да отворим прозоре, а онда на Онколошку клинику по Ш. ( 31. Март 2016)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s